15-10-13

TAGLIATELLE MET EEKHOORNTJESBROOD

TAGLIATELLE MET EEKHOORNTJESBROOD
2 grote verse eekhoorntjesbrood-paddenstoelen, 1 teentje look, fijngesneden bladpeterselie, boter, olijfolie, peper en zout, vers geraspte parmezaan, tagliatelle


Kook de tagliatelle al dente.

 

Laat  de knoflook pruttelen in wat boter en een scheutje olijfolie.
Voeg de paddenstoelen toe, na enkele minuten op smaak brengen met peper en zout.
Bak ze enkele minuten, tot ze gaar zijn. Verwijder de look.

Neem 3 tot 4 lepels paddenstoelen. Doe ze  in een maatbeker met enkele lepels kookvocht van de pasta en een scheutje olie en mix met de staafmixer

 

Doe de gekookte en afgegoten tagliatelle erbij, roer er eventueel nog een klontje boter onder en werk af met de fijngesneden peterselie. Eventueel: voeg wat van het pastakookwater toe en laat lichtjes indikken.

Strooi er naar keuze geraspte parmigiano over.

serveer met een delicate  rode wijn, zoals dolcetto of  een witte licht aromatische wijn (prosecco spumante)

12:49 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |