07-05-13

TIRAMISÚ MET BOSVRUCHTEN

TIRAMISÚ MET BOSVRUCHTEN

 

Ingrediënten: 4 eidooiers + 2 eiwit, 150g suiker, 300g ricotta,  100g room,  savoiardi

400g bosvruchten, 2à3 eetlepels rhum

 

 

Voor het bosvruchtensausje (waarin de savoiardi gedrenkt worden):
laat 150 ml water met 50 gr suiker enkele minuten koken en voeg daaraan 300 gr zorgvuldig gewassen en gedroogde  bosvruchten toe en laat opnieuw koken.
laat afkoelen en mix

 

 

Bereiden van de crème: klop de eierdooiers met de resterende suiker, voeg de rhum toe, meng er voorzichtig de ricotta.

Doe er voorzichtig en traag ook de opgeklopte eiwitten bij, alsook de opgeklopte room

Doe bij de crème ook enkele bosvruchten

 

 

Bedek de bodem van een schaal met een reeks savoiardi die je hebt gedrenkt in de vruchtencoulis

Schenk hier bovenop de crème. In de koelkast

 

16:01 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.