25-11-12

SPAGHETTI ALLA BOTTARGA

SPAGHETTI ALLA BOTTARGA

Ingrediënten : 80 gr spaghetti, Look, Olio extravergine, 1 eetl bottarga (zie website www.wijnuititalie.be)

Werkwijze

  • Snijd de teentjes knoflook in de lengte door.
  • Zachtjes bakken in een pan met enkele eetlepels olie.
  • Knoflook verwijderen.
  • Kook ondertussen de spaghetti in ruim water (volg de kooktijd op het pak vermeld).
  • Giet de spaghetti af.
  • Voeg de spaghetti toe aan de zojuist gemaakte knoflookolie.
  • Neem de pan van het vuur en meng er voorzichtig de gemalen bottarga door.
  • Kook de bottarga nooit mee : dit gaat ten koste van de smaak.
  • Indien gewenst nog een paar druppels olijfolie toevoegen.

Wijn: SPUMANTE TALENTO CORMONS (klik hier: www.wijnuititalie.be)

Bottarga: de kuit(van harder of tonijn) wordt, in zijn geheel, met het omringende vlies en al, onmiddellijk na de vangst gezouten, geperst en vervolgens gedroogd. De kleur van verse kuit is eerst lichtbruin tot roze, maar die wordt in de loop van de tijd kastanjebruin. Rijk in proteïnen.

13:34 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Naar mijn mening een van de betere pasta's! Maar waar vind je hier bottarga?

Gepost door: Luc | 05-12-12

De commentaren zijn gesloten.