05-03-12

RISOTTO MET POMPOEN, MASCARPONE EN CACAOPOEDER

risotto cremoso pistacchi.jpg

Ingrediënten : 120gr pompoen, 1 ui(of 1 sjalot),  olio extra vergine, 60gr rijst,  2  bouillonblokjes, cacaopoeder, mascarpone, look

 

Maak de pompoen schoon. Verwijder de schil en de pitten.

Snij de pompoen op stukjes

Versnipper de ui

 

Warm in een kookpot 1,25 liter water op en voeg de bouillonblokjes toe

 

 

1)      Warm 5 à 6 eetlepels olio ex. verg. en een teentje look op in een pan
Laat knoflook 1à2 minuten aanstoven – neem het teentje knoflook er uit
Voeg de pompoenstukjes (zout en peper) toe en laat stoven (onder deksel!)
Laat zo’n 15 minuten stoven of totdat de pompoenblokjes zacht zijn geworden

 

2)      Warm 5 à 6 eetlepels olio ex. verg. op in een pan
Doe er de fijn versnipperde ui bij en laat sudderen
Als de ui zacht is geworden, de rijst toevoegen.
Laat de rijst 1 minuut bakken en voeg daarna een 
glaasje witte wijn toe
Laat de wijn volledig verdampen

Voeg een pollepel bouillon toe (laat bijna volledig verdampen)

meng

Voeg zoveel bouillon toe als nodig om alle ingrediënten te bedekken(laat verdampen)

meng

Voeg opnieuw zoveel bouillon toe als nodig om alle ingrediënten te bedekken (laat opnieuw verdampen)

Meng

Na +/- 12 min: voeg de pompoenstukjes toe in pan 2
Proef om te weten wanneer de rijst bijtgaar is (gemiddeld zo’n 15 à 20 minuten), voeg eventueel nog  een kleine pollepel bouillon toe en laat verder gaar worden

 

Wanneer de rijst gaar is:

 

Doe de risotto in een diep bord

Voeg een halve eetlepel mascarpone toe, meng (10sec)…

Bestrooi met nog een vleugje cacaopoeder

klaar

 

19:53 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.