07-01-12

PEPERONATA

PEPERONATA

Ingrediënten: 2.5 paprika’s, 2 uien, enkele gepelde tomaten of enkele eetlepels tomatensaus, kappertjes, olio extravergine, zout, een teentje look

 

Snij de paprika  in stukken en de uien in ringetjes

Warm enkele eetlepels olie op in een pan op een middelmatig vuurtje en doe er een teentje look in dat je doormidden sneed

Enkele(1à2) minuten nadien de uiringen toevoegen en even aanstoven

Doe er dan ook de pepers bij, dek af en laat het geheel wat stoven

Doe er daarna de tomatensaus(of gepelde tomaten  in stukjes) bij en ook de versneden kappertjes (steeds op een middelmatig vuurtje en afgedekt)

Laat zo nog 20 minuten doorstoven

 

Peperonata wordt gegeten als voorgerecht ofwel opgediend worden als saus bij kabeljauwhaasje dat je even kan aanbakken in de pan met wat olie en look 

www.wijnuititalie.be 

15:31 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.