05-09-11

RISOTTO ALLE ORTICHE-BRANDNETELS

RISOTTO ALLE ORTICHE

ortiche.jpg

 Dompel  de brandnetels in water en was ze goed.  Het water vermindert al de werking van het prikken. Eens de brandnetels zijn gekookt zijn ze lekker en gezond

Ingrediënten: Rijst voor risotto, brandnetels, witte ui, witte wijn of bier, olio extravergine, bouillonblokjes, granapadanokaas, boter, zout en peper

Hou de bouillon klaar

In een andere kookpot laat je de brandnetels 10 minuutjes koken. Giet af maar bewaar het kookvocht

versnipper de ui en laat ze aanstoven in een pan met olie totdat ze zacht zijn.  Voeg de rijst toe. Laat de rijst een minuutje toasten en voeg dan het bier of de witte wijn toe.  Laat verdampen.

Voeg vervolgens kookvocht van de brandnetels toe en daarna de bouillon (zoals reeds aangeleerd!)

Op 5 minuten van het einde van de kooktijd van de rijst: de brandnetels toevoegen

Wanneer risotto klaar is, van het vuur halen en wat boter en kaas toevoegen.  Meng en dien op.

WIJN: MALVASIA ISTRIANA D.O.C. CORMONS (zie hier: www.wijnuititalie.be)


20:21 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.