30-12-10

RICOTTA MET RODE VLEKKEN

RICOTTA MET RODE VLEKKEN

 
Deze ricotta kocht ik enkele dagen geleden bij  Delhaize van het huismerk met enkele rode vlekken.


ricottabe.JPGNa de zomer waain er enkele tienduizenden mozzarelle geproduceerd in Duitsland en verkocht in Italië die blauwe vlekken vertoonden en nadat ik gisteren in het Italiaanse dagblad La Stampa had gelezen dat een gepensioeneerde man Uit Turijn een ricotta  had gekocht zoals op de tweede foto , net zoals ik er ook één heb gekocht, wil ik iedereen waarschuwen om voorzichtig te zijn. De ricotta zal er zo uit: (zie eerste foto)

 
 
 
 
Een gepensioneerde man uit Collegno (Turijn) heeft klacht ingediend bij de carabinieri nadat hij een vreemde kleur had ontdekt bij het openen van het zuivelproduct. mozzarella_rosa01_dde76292.jpg

ALS JULLIE INTERESSE HEBBEN OM GEZOND EN ZONDER RISOCO TE ETEN, HELP ME DAN OM DEZE BOODSCHAAP TE VERSPREIDEN VIA BLOG; EENHEID MAAKT MACHT;

21:22 Gepost door tarlo in keuken | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

20-12-10

DESSERTWIJNEN: LEKKERE MANTONICO EN GRECO DI BIANCO

GRECO DI BIANCO D.O.C. greco.JPG

 

PRODUCTIEGEBIED: het hele gebied rond de gemeente  Bianco uitgezonderd Casignana.
DRUIVENSOORT: 100% "Greco bianco"
OPBRENGST: q 90/100.

KLEUR: goudkleurig met ambertint
SMAAK: zacht , warm, harmonieus met een typische nasmaak.
ALCOHOLPERCENTAGE: 14% Vol.
+ 3% Vol.
VERFIJNING: in eikenhouten vaten gedurende 4 maand dell’imbottigliamento

SERVEERTIPS: buiten de maaltijden of als aperitief ; maar ook bij droge zoetigheden met amandel of bij pikante harde kazen   of vers fruit op het einde van de maaltijd, citrusmarmelade, maar ook bij bereidingen met foie gras Meditatiewijn

SERVEERTEMPERATUUR: van  6-8 °C tot 10-12 °C, in functie van de combinatie. De producent van de wijn adviseert kamertemperatuur.

MANTONICO I.G.T.mantonico.JPG

PRDUCTIEGEBIED: momenteel het gebied in en rond Bianco en de gemeente Casignana Mare.
DRUIVENSOORT: 100% "Montonico bianco", met een tollerantie van 5% andere witte druivensoorten, aanbevolen en toegelaten door de provincie Reggio Calabria.
OPBRENGST PER HECTARE: q 100.
KLEUR: ambrato più o meno carico.
SMAAK: licht zoet,  typisch.
ALCOHOLPERCENTAGE: 13% Vol. + 3% Vol.
SERVEERTIPS: zeer geschikt als aperitief of bij droge patisserie  met amandel op het einde van de maaltijd; zeer geschikt om te bewaren Lekker bij citrusmarmelade of bij bereidingen met foie gras ma anche piatti a base di fegato d'oca of bij harde pikante kazen. Een prima meditatiewijn.
SERVEERTEMPERATUUR: van  da 6-8 °C atot 10-12 °C, in functie van de combinatie. De producent van de wijn adviseerd kamertemperatuur.

13:33 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessertwijn, vino dolce, passito |  Facebook |