20-12-10

DESSERTWIJNEN: LEKKERE MANTONICO EN GRECO DI BIANCO

GRECO DI BIANCO D.O.C. greco.JPG

 

PRODUCTIEGEBIED: het hele gebied rond de gemeente  Bianco uitgezonderd Casignana.
DRUIVENSOORT: 100% "Greco bianco"
OPBRENGST: q 90/100.

KLEUR: goudkleurig met ambertint
SMAAK: zacht , warm, harmonieus met een typische nasmaak.
ALCOHOLPERCENTAGE: 14% Vol.
+ 3% Vol.
VERFIJNING: in eikenhouten vaten gedurende 4 maand dell’imbottigliamento

SERVEERTIPS: buiten de maaltijden of als aperitief ; maar ook bij droge zoetigheden met amandel of bij pikante harde kazen   of vers fruit op het einde van de maaltijd, citrusmarmelade, maar ook bij bereidingen met foie gras Meditatiewijn

SERVEERTEMPERATUUR: van  6-8 °C tot 10-12 °C, in functie van de combinatie. De producent van de wijn adviseert kamertemperatuur.

MANTONICO I.G.T.mantonico.JPG

PRDUCTIEGEBIED: momenteel het gebied in en rond Bianco en de gemeente Casignana Mare.
DRUIVENSOORT: 100% "Montonico bianco", met een tollerantie van 5% andere witte druivensoorten, aanbevolen en toegelaten door de provincie Reggio Calabria.
OPBRENGST PER HECTARE: q 100.
KLEUR: ambrato più o meno carico.
SMAAK: licht zoet,  typisch.
ALCOHOLPERCENTAGE: 13% Vol. + 3% Vol.
SERVEERTIPS: zeer geschikt als aperitief of bij droge patisserie  met amandel op het einde van de maaltijd; zeer geschikt om te bewaren Lekker bij citrusmarmelade of bij bereidingen met foie gras ma anche piatti a base di fegato d'oca of bij harde pikante kazen. Een prima meditatiewijn.
SERVEERTEMPERATUUR: van  da 6-8 °C atot 10-12 °C, in functie van de combinatie. De producent van de wijn adviseerd kamertemperatuur.

13:33 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) | Tags: dessertwijn, vino dolce, passito |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.