23-08-10

PENNETTE MET SAUS VAN ‘NDUJA

PENNETTE (MET BRONS GETROKKEN) MET SAUS VAN  ‘NDUJA

 

·         1 koffielepel Nduja

·         2à3 eetlepels tomatensaus 

·         ½ rode ui

·         Olio extravergine d’oliva

·         Pecorino

·         80g pennette 

Enkele eetlepels olie opwarmen in een pan met antiaanbaklaag

Wanneer de juiste temperatuur is bereikt (controleer  dit door er een snippertje ui in te doen, wanneer die pruttelt is de temperatuur OK) de versnipperde rode ui er in doen en op een zacht vuurtje laten pruttelen gedurende enkele minuten.  De uisnippers moeten goud kleuren maar niet verbranden

wanneer de ui lichtjes is gekleurd, wat nduja toevoegen.
de hoeveelheid hangt volledig af van de persoonlijke smaak.  Hoe meer je zal gebruiken hoe pikanter de saus zal zijn.

Laat nog een minuutje op het vuur, doe er vervolgens de tomatenpulp bij en laat verder pruttelen op een zeer zacht vuurtje.  Na enkele minuten is de saus klaar!

Ondertussen heb je de pasta bijtgaar gekookt.  Giet af en doe in de pan bij de saus en laat nog even verder bakken en roer even alles goed.

Dien op met een beetje geraspte pecorinokaas

WIJN: LANGHE ARNEIS D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

14:33 Gepost door tarlo | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.