14-06-10

KIP ALLA CACCIATORA MET ZONGEDROOGDE TOMATEN

KIP  ‘ALLA CACCIATORA’ MET  ZONGEDROOGDE TOMATEN EN OLIJVEN

 

Ingrediënten: 1à2 kippenbil,50g spek, 7 gedroogde tomaten, 10 zwarte olijven, 1à2 sjalot, peterselie, zout en peper, bouillon, ½ glas witte wijn, olio extra vergine en margarine,

bereiding:

snij de  kippenbil in 4 stukken en laat bakken in een pan (waar je olie en een lepel margarine in hebt opgewarmd)- wanneer de kipstukken klaar zijn peper toevoegen (niet overdrijven) en blussen met witte wijn

ondertussen in een pan met anti-kleeflaag de spek en de  fijn versnipperde sjalot (op laag vuurtje en met deksel!) laten stoven
wanneer de sjalotsnippers zacht zijn geworden, de op reepjes gesneden gedroogde tomaten en de op stukjes gesneden olijven toevoegen

laat enkele minuten op smaak komen en voeg toe aan de gebakken kipstukjes, doe er een pollepel bouillon bij (300 à 400 ml) en laat, met deksel en op een laag vuurtje zo’n 40 minuten pruttelen

bij het einde van de bereidingstijd nog wat versnipperde peterselie toevoegen

14:27 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.