29-05-10

GEFRITUURDE PIZZA - PIZZA FRITTA<<

GEFRITUURDE PIZZA

Ingrediënten:

pizzadeeg(zie bijlage) - Olie extravergine d'oliva q.b. - Basilicum - 1 teentje look –tomatensaus

 

Gefrituurde pizza is en recept uit Napels. Traditioneel is dit een hap die wordt verkocht en gegeten op straat. Hij maakt ook vaak deel uit van en buffet of van een informeel diner.


Bereiding:


laat een teentje look (in 2 gesneden) in een pan met antiaanbaklaag bakken in enkele eetlepels olie.

Na een minuutje (opgelet dat de olie en de look niet verbranden) de look verwijderen en de tomatensaus toevoegen.  Laat op een zacht vuurtje enkele minuutjes pruttelen.

Rol het deeg voor pizza uit en snij daaruit schijven die je in voldoende frituurolie laat bakken. Dep op keukenpapier.

Doe er enkele eetlepels tomatensaus op, wat basilicum en verder naar keuze andere ingrediënten.

Tips en varianten:
je kan gefrituurde pizza ook vullen door er een schijfje bovenop te leggen en stevig aan te drukken bij de kant. De vulling kan bestaan uit tomaat en basilicum, maar ook ricotta of groenten of hesp

 

  

PIZZADEEG

 

Benodigdheden

125g sterke bloem

5g verse gist

Zout

Olie ex verg.

½ aardappel

 

 

Werkwijze

  • Los de gist op in +/- 40ml lauw water. Goed mengen zodat de gist volledig oplost. Dit is heel belangrijk.

 

  • Doe de bloem in een kom. Voeg er ook zout, ardappel aan toe. Roer goed om.

 

  • Voeg aan de bloem een beetje per keer het water met de gist toe en meng stevig met twee vingers terwijl je met de andere hand de kom vasthoudt en al eens in tegen wijzerzin draait.
  • Kneed en voeg beetje bij beetje (niet te veel) water toe totdat het deeg niet meer aan de handen kleeft en tot een homogene deegbal kan gevormd worden.
  • Laat vervolgens de deegbal (afgedekt met een propere handdoek) gedurende +/- 1uur rusten en rijzen.

21:36 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.