21-03-10

STRUDEL ALLA RICOTTA

STRUDEL ALLA RICOTTA

Ingrediënten voor  het deeg: 300g bloem, 1 ei, 50g suiker, 50g boter, +/- 100ml melk, zout

Laat de melk lauw en de boter zacht worden

Doe in een kom de bloem en suiker en meng

Doe er de boter bij en wat zout en meng enkele seconden

Doe er tenslotte de eieren bij en meng. Het deeg zal nog droog zijn.  

Doe er de melk bij ‘a filo’ (d.w.z. dat  je continu melk toevoegt maar in een dun straaltje en dat je continu roert).  De hoeveelheid melk is bij benadering bepaald  Let dus op!

Wanneer het deeg homogeen en zacht is, met de handen even kneden.

Laat rusten op een bord en dek af met een kom en dit zo’n half uurtje

Rol uit op de bakplaat waarop je bakpapier hebt gelegd.

 

Ingrediënten voor de vulling: 2.5 appels jonagold, 300g ricotta, 2 eieren, 40g hazelnoten, suiker 75g + 1 eetlepel, 15g hazelnoten(in snippers ), 2 eetlepels zoete wijn, boter 20g +10g, bloemsuiker

schil de appelen en snij de 4 stukken nogmaals in de lengte en nog eens doormidden (16 partjes dus)

in een pannetje 20 gr boter laten smelten en de stukjes appel enkele minuten laten bruinbakken.

Karameliseer  vervolgens door een eetlepel toe te voegen (middelmatig vuurtje)
blus vervolgens met de zoete wijn en laat verdampen

In een kom meng je de ricotta (let op! Niet kloppen) met 75 gr suiker, de eieren en 40 gr hazelnoten

Doe de vulling op de uitgerolde deeg en erbovenop de appeltjes. Vouw de deeg toe en sluit de zijden naar boven toe

Zet in de oven op 180°C gedurende 30 à 32 minuten

Haal uit de oven en strijk de bovenkant in met 10 gr gesmolten boter en strooi er de hazelnootschilfers en bloemsuiker op

Laat  20 minuutjes verder rusten

WIJN: VERDUZZO CORMONS( zie: www.wijnuititalie.be )

19:40 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.