08-03-10

RISOTTO MET BOSBESSEN EN BIESLOOK

RISOTTO MET BOSBESSEN EN BIESLOOK

 

Ingredienten: 80g rijst, 100g bosbessen, ½ glas rode wijn, minstens 1 liter bouillon(van groenten), boter, bieslook, olio extravergine d’oliva, sjalot

 

Maak de bouillon klaar door aan het kokende water 2 bouillonblokjes toe te voegen

Maak de bosbessen proper  (indien vers) en dep ze met een handdoek.  Mix

 

In een pan met antiaanbaklaag de olie opwaren en er de fijn versnipperde sjalot in aanstoven.

 

Wanneer de sjalotsnippers zacht zijn geworden, de rijst toevoegen en een halve minuten laten bakken.

 

De wijn toevoegen en laten verdampen

 

Wanneer het vocht van de wijn weg is, de bosbessen bijvoegen, mengen en een pollepel bouillon toevoegen.  Niet mengen!!

 

Laten verdampen maar niet volledig laten opdrogen.

Voeg daarna voldoende bouillon toe op de rijst volledig te bedekken en laat koken (pruttelen) zonder te roeren.

Wanneer bijna alle bouillon is opgenomen door de rijst, opnieuw volledig bedekken met de bouillon.

Nadat de bouillon opnieuw volledig is geabsorbeerd, de gaarheid van de rijst controleren.

Afhankelijk daarvan eventueel nog wat bouillon toevoegen (het zal alleszins nog nodig zijn om enkele pollepels toe te voegen).

 

Wanneer de rijst gaar is, de pan van het vuur zetten (let op dat de risotto

niet te droog is gekookt).

 

Voeg van het vuur af een eetlepel boter,  de versnipperde bieslok en eventueel bouillon toe.

WIJN: PINOT GRIGIO SPUMANTE (zie: www.wijnuititalie.be)

14:56 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Beste blogger,

Deze week staat jouw blog in de kijker op de Skynet Blogs pagina.

Neem ook een kijkje op onze nieuwe Fan Pagina: http://www.facebook.com/pages/Skynet-Blogs/370479058759?ref=ts

Van harte proficiat & nog veel blog plezier!

Groeten,

Gepost door: Het Skynet Blogs Team | 12-03-10

De commentaren zijn gesloten.