07-02-10

PARMIGIANOKAAS: DELHAIZE 44% DUURDER DAN ALDI

De laatste dagen heb ik de prijzen  vergeleken  van parmigiano reggiano in enkele grootwarenhuizen.

Aldi verkoopt de kaas (foto) parmigiano alditegen € 13,85/kg

en Delhaize (foto)

SP_A0244

tegen € 19,95/kg.  Dat is 44 % duurder dan Aldi.  
Gaat het hier over 2 producten van verschillende kwaliteit?  Nee.
Iedereen moet weten dat er in Europa enkele honderden producten zijn  beschermd door de  Europese Unie. Welke zijn nu precies deze producten?  Dit is te zien op  de verpakking, waar er een afbeelding moet zijn van een rond label in 2 kleuren en met de sterren van de EU met de vermelding  (in het Italiaans D.O.P., in het Nederlands B.O.B., in het Frans A.O.C.).  Dit betekent dat de oorsprong van het product enkel in een welbepaalde zone ligt (voor de parmigiano reggiano enkel in de provincies Parma en Reggio Emilia) en is geproduceerd met melk van de dieren (in dit geval koeien) die grazen in de aangeduide provincies en dus enkel met hun melk.  Met andere woorden: er is maar één standaard voor de teelt en voor de productie. Bij vergelijkbare rijping,  24 maand in het voorbeeld, zou er geen prijsverschil mogen bestaan. Delhaize (maar niet alleen deze supermarktketen) is 44 % duurder dat Aldi.
Voor een identiek product! Wat vertelt Test Aankoop ons hierover?  Dat Colruyt  goedkoper is dan Delhaize!  

11:27 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

formaggio d'Italia jongen ,ben levenslang trucker geweest ,overal geweest,ieder hoekje van Italia ,je ziet alleen maar koeien in zuid-tirol!!heb er veel room gaan laden voor Belgie,geen enkele liter melk gezien,en toch smaakte het naar room!!!
heb veel Belgische verse hammen naar Parma en omstreken gebracht,om daar de behandeling te ktijgen van de Parma-ham !!!heb veel boter gaan laden ten zuiden van Napoli en Palermo ,geen koeien te zien !!!zodus ,wat is echt en beter?
niemand kan daarover beslissen ,jij vindt het beste wat jij het beste smaakt !Maar zeg nooit aan een ander ,dat is de beste !!!nog veel blogt plezier !!

Gepost door: jean | 07-02-10

De commentaren zijn gesloten.