29-01-10

TIMBALLO DI PENNE MET AUBERGINE EN COURGETTE

TIMBALLO DI PENNE CON MELANZANE E ZUCCHINI

 

 

Ingrediënten: 1 aubergine, 1 courgette, 1 ui, enkele eetlepels tomatenpulp, 150à180g penne, 2 eieren(losgeklopt), parmigiano reggiano zoveel als nodig, 1 mozzarella, (ev. Basilicum)

 

 

 

Snij de aubergines en courgettes op blokjes (de aubergines niet te klein) en frituur ze in de friteuse op 170°C

 

ondertussen:

a)      Warm in een pan de olie extra vergine op en laat de versnipperde ui daarin aanstoven

Wanneer de ui glazig is geworden enkele eetlepels tomatenpulp toevoegen alsook de gefrituurde groenten.  Meng goed en zet van het vuur.

b)      In een ruime kookpot kook je de pasta

 

Wanneer alles klaar is:

meng de pasta met de saus, de losgeklopte eieren en de geraspte parmigiano

 

neem een ovenschaal en doe daarin een laag pasta, bedek met dunne sneetjes mozzarella en doe er nog een laagje pasta over.

Zet in de oven gedurende 10 minuten op 200°C

11:50 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Italiaans eten Alleen al de naam maakt dit recept al lekker.

Gepost door: Denny | 06-02-10

De commentaren zijn gesloten.