29-12-09

OSSOBUCO

OSSOBUCO


Ingrediënten: 1 ossobuco van het kalf, boter, 1 ansjovis, 1 teentje look, 1 bosje peterselie, 2 el bloem, ¼ glas witte droge wijn

 

Bebloem lichtjes de ossibuchi

Bak ze in de pan in 50gr boter tot ze goudbruin zijn

Voeg er de wijn bij en laat verdampen

Bedek volledig met kokend water en voeg een snufje zout toe

Dek af en laat koken tot de ossibuchi zacht zijn geworden (ze mogen echter  niet stuk gaan)

Neem ze uit de pan en leg ze op een bord

In de pan in het kookvocht voeg je de rest van de boter toe alsook de ansjovis op stukjes en de gehakte look en peterselie

Wanneer de ansjovis volledig is vermengd met de rest, voeg je de ossibuchi opnieuw toe

Voeg peper toe en dien zeer warm op

WIJN:  BARBERA CAMPO LA BÁ POGGIO ( zie: www.wijnuititalie.be )

16:41 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.