04-11-09

BRUSCHETTONI MET COURGETTE

 

BRUSCHETTONI ALLE ZUCCHINE (bruschetta met courgetten)

Ingrediënten: 2 dikke sneden brood (7 granen of ideaal is het brood van Altamura, enige brood in Europa met DOP-benaming), 1à2  kleine courgettes (afhankelijk van de grootte), munt en peterselie,een teentje look, zout, peper,1 ei, 3 eetlepels room

Snij de courgettes op fijne schijfjes en snij de munt en peterselie zeer fijn

Warm enkele eetlepels olie extravergine op in een pan met antiaanbaklaag en doe er een teentje look bij, voeg ook de courgetteschijfjes toe en laat ze bakken op een middelmatig vuurtje

Na enkele minuten zout en peper toevoegen en de munt- en peterseliesnippers toevoegen.

Ondertussen het ei opkloppen en  2 eetlepels room, zout en peper toevoegen.  De sneden brood in dit mengsel wentelen (wanneer de courgettes al klaar zijn)

Leg de eerste snede in een beboterd ovenschaaltje, doe er de helft van de courgettes op, zout en peper. Leg de tweede snede op dezelfde manier maar de eerste wat overlappend in de schaal en doe de rest van de courgettes er op

Zet de schaal gedurende 25-30 minuten in de oven op 180°C

Neem de schaal uit de oven en strooi  er een mespuntje peperoncino over

Dien de bruschetta warm op

 

WIJN: ILIOS COLLI IRPINI (zie: www.wijnuititalie.be )

15:55 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.