01-10-09

PANNA COTTA

PANNA COTTA

 

Ingrediënten:

  • 250g room, 40%
  • 60ml melk
  • 120 gr suiker
  • 3 gelatineblaadjes
  • 1 vanillestokje

 

Bereidingswijze:

  • Vanillestokje over de lengte open snijden, merg eruit schrapen en bijhouden.
  • Gelatineblaadjes circa 5 minuten weken in koud water.
  • Intussen in een pan de room samen met de suiker, het opengesneden vanillestokje  aan de kook brengen. Roer tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuutjes zachtjes koken.
  • In een tweede pan: gelatine uitknijpen en van het vuur af, al roerend, in de melk oplossen. Blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost.
  • Meng de inhoud van de 2 pannetjes(eerst vanillestokje verwijderen)
  • Kleine vormpjes omspoelen met koud water.
  • Giet de mengeling in de vormpjes en laat afkoelen.
  • Als de Panna cotta’s volledig zijn afgekoeld, zet men ze minstens 4 uur, liefst 24 uur in de koelkast om op te stijven.
  • Op elk vormpje een bordje leggen, even schudden, samen keren en de Panna cotta op de bordjes laten glijden.

WIJN: Verduzzo D.O.C. Cormons (zie: www.wijnuititalie.be)

16:16 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

heel simple bereiding . goed om te weten
thanks

Gepost door: Jerry | 23-11-10

De commentaren zijn gesloten.