01-10-09
PANNA COTTA
PANNA COTTA
Ingrediënten:
- 250g room, 40%
- 60ml melk
- 120 gr suiker
- 3 gelatineblaadjes
- 1 vanillestokje
Bereidingswijze:
- Vanillestokje over de lengte open snijden, merg eruit schrapen en bijhouden.
- Gelatineblaadjes circa 5 minuten weken in koud water.
- Intussen in een pan de room samen met de suiker, het opengesneden vanillestokje aan de kook brengen. Roer tot de suiker is opgelost. Laat 5 minuutjes zachtjes koken.
- In een tweede pan: gelatine uitknijpen en van het vuur af, al roerend, in de melk oplossen. Blijf roeren tot de gelatine volledig is opgelost.
- Meng de inhoud van de 2 pannetjes(eerst vanillestokje verwijderen)
- Kleine vormpjes omspoelen met koud water.
- Giet de mengeling in de vormpjes en laat afkoelen.
- Als de Panna cotta’s volledig zijn afgekoeld, zet men ze minstens 4 uur, liefst 24 uur in de koelkast om op te stijven.
- Op elk vormpje een bordje leggen, even schudden, samen keren en de Panna cotta op de bordjes laten glijden.
WIJN: Verduzzo D.O.C. Cormons (zie: www.wijnuititalie.be)
16:16 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Facebook |
Commentaren
heel simple bereiding . goed om te weten
thanks
Gepost door: Jerry | 23-11-10
De commentaren zijn gesloten.