31-08-09

PETRALI

PETRALI

 

 

petrali

 

 

 

Benodigdheden 2 personen

 

Korstdeeg:

250gr bloem

120gr malse boter

60gr bloemsuiker

1 volledig ei

 

 

Vulling:

25gr suiker

25 droge vijgen

Een mespuntje bittere cacaopoeder (anders te bitter)

15gr amandelen

15gr walnoten

30gr rozijntjes

½ dl Marsalawijn of Sherrywijn

Eiwit

 

 

Werkwijze

·         Laat de boter mals worden.

 

·         Oven voorverwarmen op 200°C. De oven mag niet blazen maar wel boven en onder warmen.

 

·         Snij alle ingrediënten van de vulling zeer fijn en meng dit alles in een inoxkom. We gebruiken deze vulling later.

 

·         Meng (met een eetlepel) de bloem met de boter, een snuifje zout, 1 ei en 60 gr bloemsuiker tot je een deegbal bekomt. Niet te lang kneden (± 20 sec.) want anders begint de boter te smelten en dat mag niet.

·         Is de deegbal te zacht dan laten we hem (in vershoudfolie) rusten gedurende 20 minuten in de koelkast.

·         Rol het deeg uit tot ½ cm dikte. Dit doe je door het deeg tussen 2 blaadjes cellofaan te leggen en dan met een deegrol uit te rollen.

·         Vorm 4 rondjes deeg van zo’n 15 cm diameter.

 

 

·         Doe in een sauteuse de Marsalawijn en warm op.

·         Meng er de vulling door en laat dit  op een matig vuurtje lichtjes inkoken totdat alles wat compact wordt(± 3min.). Marsalavocht moet opgeslorpt zijn maar niet droog.

·         Laat afkoelen.

 

·         Leg op de ovenplaat wat bakpapier.

·         Leg er de 4 deegcirkels op en leg op alle vier 1/4 van het mengsel(maar op één kant mengsel leggen) maar laat de randen vrij.

·         Smeer op de randen wat eiwit.

·         Plooi samen (zoals een gossetvorm) en druk de randen goed aan.

·         Leg onderaan in oven gedurende 20 minuten op 200°C. De zijkanten moeten lichtjes bruin zijn. De koek uit de oven nemen en laten afkoelen.

 

WIJN: VINO DEGLI ANGELI _ CORMONS

15:38 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De petralis waren gelukt, alleen vind ik ze nogal´droog` en groot. Van smaak was er geen enkele opmerking inzake de proevers.

Gepost door: patrick callaert | 10-10-09

De commentaren zijn gesloten.