31-08-09
PETRALI
PETRALI
Benodigdheden 2 personen | |
Korstdeeg: 250gr bloem 120gr malse boter 60gr bloemsuiker 1 volledig ei | Vulling: 25gr suiker 25 droge vijgen Een mespuntje bittere cacaopoeder (anders te bitter) 15gr amandelen 15gr walnoten 30gr rozijntjes ½ dl Marsalawijn of Sherrywijn Eiwit |
Werkwijze
· Laat de boter mals worden.
· Oven voorverwarmen op 200°C. De oven mag niet blazen maar wel boven en onder warmen.
· Snij alle ingrediënten van de vulling zeer fijn en meng dit alles in een inoxkom. We gebruiken deze vulling later.
· Meng (met een eetlepel) de bloem met de boter, een snuifje zout, 1 ei en 60 gr bloemsuiker tot je een deegbal bekomt. Niet te lang kneden (± 20 sec.) want anders begint de boter te smelten en dat mag niet.
· Is de deegbal te zacht dan laten we hem (in vershoudfolie) rusten gedurende 20 minuten in de koelkast.
· Rol het deeg uit tot ½ cm dikte. Dit doe je door het deeg tussen 2 blaadjes cellofaan te leggen en dan met een deegrol uit te rollen.
· Vorm 4 rondjes deeg van zo’n 15 cm diameter.
· Doe in een sauteuse de Marsalawijn en warm op.
· Meng er de vulling door en laat dit op een matig vuurtje lichtjes inkoken totdat alles wat compact wordt(± 3min.). Marsalavocht moet opgeslorpt zijn maar niet droog.
· Laat afkoelen.
· Leg op de ovenplaat wat bakpapier.
· Leg er de 4 deegcirkels op en leg op alle vier 1/4 van het mengsel(maar op één kant mengsel leggen) maar laat de randen vrij.
· Smeer op de randen wat eiwit.
· Plooi samen (zoals een gossetvorm) en druk de randen goed aan.
· Leg onderaan in oven gedurende 20 minuten op 200°C. De zijkanten moeten lichtjes bruin zijn. De koek uit de oven nemen en laten afkoelen.
WIJN: VINO DEGLI ANGELI _ CORMONS
15:38 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Facebook |
Commentaren
De petralis waren gelukt, alleen vind ik ze nogal´droog` en groot. Van smaak was er geen enkele opmerking inzake de proevers.
Gepost door: patrick callaert | 10-10-09
De commentaren zijn gesloten.