13-08-09

AGGHIOTTA DI TONNO

AGGHIOTTA DI TONNO

 

spada

 

 

 



Ingrediënten:
2 sneetjes zwaardvis of tonijnfilet, bloem, olie, ui, 5 à 6 olijven, een tiental kappertjes, een tiental rozijntjes sultanina, een tiental pijnappelpitten, een stuk selder, 2 blaadjes basilicum, een zeer dun schijfje look, ½ bouillonblokje

 

Maak een paar pollepels bouillon met ½ bouillonblokje

 

Warm enkele eetlepels olie op in een pan en wanneer die zeer warm is de bebloemde snede vis goudbruin bakken

 

Haal de tonijn uit de olie en leg ze in een ovenschaal

 

In de pan waar de vis heeft gebakken de in julienne versneden ui laten fruiten en na enkele minuten de olijven (in schijfjes gesneden) , de kappertjes, pijnappelpitten, rozijntjes (redelijk klein versneden), de fijn versnipperde look en de (in kleine stukjes) gesneden selder toevoegen

 

Bij het einde van de kooktijd de in stukjes verscheurde basilicum toevoegen

 

Doe de saus over de tonijn en voeg een volledige pollepel bouillon toe en zet de ovenschaal een tiental minuten in de oven op 180°C

 

Serveer met getoaste broodstukjes (gearomatiseerd met look)

 

WIJN: COLLIO TOCAI FRIULANO (zie: www.wijnuititalie.be)

08:16 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.