06-07-09

TORTA CAPRESE (met limoncello)

TORTA CAPRESE

 

TORTA CAPRESE

 

 

 

TORTA CAPRESE

 

Ingrediënten: 250g suiker, 150g boter, 6 eieren, 150gzwarte chocolade, 100g amandelen (fijn gemalen), 100g bloem, vanilline, 50g savoiardi(in kruim), 1 likeurglaasje  limoncello, bloemsuiker

 

 

Laat de chocolade smelten  in een pannetje

 

Klop de eiwitten tot schuim

 

Vermeng de ingrediënten in deze volgorde: suiker, boter, eierdooiers, de gesmolten chocolade, de amandelpoeder, de opgeklopte eiwitten (meng het bewegingen van onder naar boven), de bloem, de vanilline, de verkruimelde koekjes en de limoncello

 

Doe de bereiding in een beboterde bakvorm van 24 cm diameter

 

Zet in de oven op 175°C gedurende 50’ (onderin de oven)

 

Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker

 

Heerlijk samen met roomijs

 

WIJN: PASSITO DELLO STRETTO (zie: www.wijnuititalie.be )

11:57 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

De taart is gelukt van den eerste keer. (mits kleine aanpassingen : citroenjenever ipv limoncello , rachellekes ipv savoiardi)
lekker !

Gepost door: patrick callaert | 10-07-09

De commentaren zijn gesloten.