30-06-09

PESCE AL SALE

PESCE AL SALE

 

pesce al sale

Ingrediënten:  vis(zalm, goudbrasem, zeebars,…), grof zeezout

Leg in een pirex-schaal een stuk aluminiumfolie

Doe er flink wat zout in

Leg de vis op een zoutbedje(laat de schubben er aan)

Bedek verder met zout

Sluit de aluminiumfolie goed aan rond de vis zodat zoveel  mogelijk zout rond de vis ligt

Zet de schaal 45à60 minuten in de warme oven (190°C)

De gaartijd hangt af van de grootte van de vis  (bij voorkeur geen vis gebruiken met een gewicht lager dan 1/2 kg)

 

Na een 40-tal minuten controleren of de vis gaar is ( de pirex even uit de oven halen en het aluminiumpapier openen en met een mes de gaarheid checken - opletten dat het zout niet inde vis valt - wanneer de vis makkelijk van de graat kan verwijderd worden dan is hij klaar)

 

de vis uit de oven halen en niet uit de schaal nemen. 

 

Open het aluminiumpapier aan de bovenkant en verwijder zorgvuldig het zout. 

 

Verwijder het vel van de vis en neem het vlees er langs boven uit/af

 

heerlijk zonder toevoegingen of met een scheutje lekkere olijfolie extravergine

WIJN: MALVASIA D.O.C. CORMONS (zie: www.wijnuititalie.be ) 

15:11 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.