12-06-09

CASATIELLO

CASATIELLO

casatiello

 

 

Ingrediënten: 250gr bloem,15gr gist,50gr reuzel, 15gr grana padano, 40à50gr kaas(Gouda, provolone, emmenthal- op blokjes gesneden), 50gr salami(en/of mortadella) op blokjes, 1 ei, 1 eierdooier, zout, olie

Maak deeg met de bloem, een snuifje zout, de helft van de reuzel, de gist die je in +/- 100 ml water oploste

Indien nodig nog wat water toevoegen, totdat een zacht deeg wordt bekomen

Doe het deeg in een met bloem bestrooide kom, bedek met een keukendoek en laat  à  minuten rusten

Bewerk opnieuw het deeg met de salami, de kaas en de reuzel (25 gr)

Laat opnieuw rusten gedurende 20 minuten

Neem een bakvorm en zet in het midden een kleine koffietas, olie in, leg het deeg rondom de tas en bestrijk met losgeklopte eierdooier en leg een ei in zijn geheel ergens bovenop het deeg

Zet in de oven gedurende 50 minuten op 180°C

 

WIJN: VERDUZZO D.O.C.(zie: www.wijnuititalie.be )

 

10:14 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.