28-05-09

PASTA AL FORNO ALLA CATANESE

PASTA AL FORNO ALLA CATANESE’

 

Pasta_Al FORNO

Ingrediënten:120 g penne of fusilli,  tomatensaus, 2 lepeltjes tomatenconcentraat, ½ aubergine, 1 hardgekookt ei, 80-100g gehaktballetjes, 3 eetlepels erwtjes, enkele sneetjes salami, parmigiano of grana, broodkruim, olie, zout en peper.

 

Bereiding

 

kook de pasta bijtgaar in voldoende gezouten water

 

kook een ei hard

 

frituur enkele dunne sneetjes aubergine

 

laat een tiental minuten de erwtjes koken in wat water

 

vorm kleine gehaktballetjes en laat die in een pan in wat olie bakken

 

wanneer de balletjes bijna klaar zijn, enkele lepeltjes tomatenconcentraat toevoegen en volledig vermengen, daarna ook de erwtjes toevoegen

 

als alle ingrediënten klaar zijn:

 

Neem een ovenschaal en wrijf ze in met olie en doe er de pasta in. 

 

Doe er de geraspte kaas over, daarna de auberginesneetjes, de tomatensaus en de gehaktballetjes met erwtjes en tot slot de sneetjes salami.

 

Herhaal alles in dezelfde volgorde als er voldoende pasta is.

 

Zoniet schep dan alle pasta er in, de verse kaas, wat tomatensaus, het gekookte ei op schijfjes en het broodkruim

 

Zet gedurende een 20-tal minuten in  de oven op 180°C

 

WIJN: ROSANDER PINOT GRIGIO D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

22:29 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.