26-04-09

RISOTTO CON MOZZARELLA E POMODORI SECCHI

RISOTTO CON MOZZARELLA E POMODORI SECCHI

Ingrediënten: 80-100g  riso superfijno, +/-100g  mozzarella di bufala, 4 zongedroogde tomaten,
2 bouillonblokjes, 25g broodkruim van vers brood, 3-4 blaadjes verse munt, ½ ui, olio extra vergine, een klein snufje zout

 

 

Snij de mozzarella op kleine stukjes,
versnipper de gedroogde tomaten zo fijn mogelijk,
Maak een bouillon klaar met 2 liter water en 2 bouilonblokjes

 

·        Doe er de fijn versnipperde ui bij en laat sudderen(sueren) (gemiddeld vuurtje, eventueel met deksel

·        Als de ui zacht is geworden, de rijst en gedroogde tomaten toevoegen.

·        Laat de rijst enkele minuten bakken en voeg daarna een pollepel bouillon toe

·        Laten verdampen maar niet volledig laten opdrogen.

·        Voeg daarna voldoende bouillon toe om de rijst volledig te bedekken en laat koken (pruttelen) zonder te roeren.

·        Wanneer bijna alle bouillon is opgenomen door de rijst, opnieuw volledig bedekken met de bouillon.

·        Nadat de bouillon opnieuw volledig is geabsorbeerd, de gaarheid van de rijst controleren.

 

ONDERTUSSEN: verkruimel het broodkruim en laat het bakken in een pan met enkele eetlepels olie

 

·        Afhankelijk daarvan eventueel nog wat bouillon toevoegen (het zal alleszins nog nodig zijn om enkele pollepels toe te voegen)

·        Voeg de mozzarella toe, meng goed en werk af met enkele versnipperde blaadjes munt,  het gebakken broodkruim en peperoncino

20:25 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.