10-04-09

BLOEMKOOLBALLETJES (polpette di cavolfiori)

BLOEMKOOLBALLETJES (polpette di cavolfiori)

polpette cavolfiori

Ingrediënten:100gr bloemkool,paneermeel, 15gr geraspte Parmigiano of Grana Padano of Pecorino of Piave, peterselie, 2 eieren, ½  onbehandelde citroen, ½  eetlepel droge witte wijn

 

Stoom de bloemkool  gaar (25à30’)

 

Hak de peterselie en rasp een beetje van het gele gedeelte van een citroenschil en voeg alles toe aan de grof geplette bloemkool

 

Voeg 1/3 ei, geraspte kaas, een eetlepel droge witte wijn, zout en peper toe

Doe er zoveel broodkruim bij als nodig en vorm balletjes

 

Haal deze door het geklopt ei en daarna door het broodkruim en frituur ze in hete olie tot ze krokant zijn

 

Ze zijn lekker zowel warm als koud

 

Balletjes of ‘ polpette’ is een bereiding die oorspronkelijk behoort tot de traditie om etensresten te recycleren maar ook om bepaalde onwaarschijnlijk geraffineerde bereidingen te bekomen.

Naast de bereidingen met vlees en vis kunnen ‘polpette’ ook gemaakt worden van groenten, rauw of gaar, die dan in de oven worden gegratineerd ofwel in een stoofpotje of gefrituurd.

WIJN: PLUCH (zie: www.wijnuititalie.be ) 

13:47 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.