19-01-09

BROCCOLI AFFUGATI

BROCCOLI  AFFUGATI

broccoli copia

Ingrediënten (hoeveelheden voor 1 broccoli): enkel de broccolitrosjes, 1 ui, pecorinokaas, 4 ansjovisjes, +/- 1 glas rode wijn, olie, zout, peper, 5 olijven

 

Warm in een pan enkele eetlepels olie op (let op: laat ze niet verbranden!)

Laat een ui van middelmatig formaat en fijn versnipperd wat fruiten op een laag vuurtje

Voeg de broccolitrosjes toe - laat op een middelmatig vuurtje mét deksel stoven

Halverwege de kooktijd (gaartijd) de olijven, de versneden ansjovisjes, de geraspte pecorinokaas, peper en zout toevoegen

Ook de wijn toevoegen en alles laten verder stoven mét deksel

De broccoli zal klaar zijn wanneer alle wijn is verdampt.

WIJN: CAMPANIA GRECO I.G.T. (zie: www.wijnuititalie.be )

13:00 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.