14-01-09

PASTA(SPAGHETTI ALLA CHITARRA) MET LAMSVLEES

Chitarrine(pasta) met lamsvlees

 

Benodigdheden 2 personen

60gr pasta alla chitarra

100gr lamsfilet

2 rode uien

Een mespuntje curry

2 laurierbladeren

50/60ml witte droge wijn

Boter

Olio extravergine

Zout en peper

 

spaghetti chitarra

 

Werkwijze

 

·         Versnij de ui grof en laat eventjes fruiten in een lepel olie en een lepel boter. Neem de uien uit de pan voor later.

 

·         Voeg, in dezelfde pan, het op blokjes (vierkantjes van 1 cm) gesneden vlees en de laurierblaadjes toe.

·         Laat het vlees enkele minuten aanbraden, blus met de wijn (middelmatig vuurtje).

 

·         Zout en peper toevoegen. Laat  een kwartiertje op een zacht vuurtje stoven en meng af en toe.  Doe er wat heet water bij indien nodig.

 

·         Doe er de ui terug bij en een mespuntje curry. Bij het einde van de gaartijd de laurierblaadjes wegnemen.

 

·         Ondertussen de pasta bijtgaar (± 15 minuten) koken in voldoende gezouten water.

·         De pasta afgieten en in de pan doen. Na enkele minuten op smaak brengen (middelmatig vuurtje).

 

·         Voor het opdienen peper toevoegen en nog wat olie.

 

WIJN: PIAVE D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

16:49 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.