05-01-09

MORTADELLA

In de meeste Belgische supermarkten vind men een Italiaanse boterhamworst la mortadella. Het product wordt aangeboden onder verschillende merken en van verschillende types.


mortadella

Wat u moet weten is dat enkele producten (niet alleen Italiaanse maar ook in België geldt dat voor de fromage de Herve en de Ardense boter) beschermd zijn door de EU. Maar hoe kunnen we nu zien of een product de bescherming heeft gekregen?

mortadella igt

 

 

 

 

 

 

Op het etiket moet het symbool zijn afgebeeld dat u hieronder  ziet. Parmigiano Reggiano of gorgonzola zijn een voorbeeld. De enige,  echte en lekkere mortadella is een typisch product uit Bologna (foto). Het bevat geen pistachenoten in tegenstelling tot wat velen denken en wat eigenlijk betekent dat de mortadella van geringe kwaliteit is omdat er blijkbaar onbrekende smaak moet toegevoegd worden met pistachenoten.  Maar waar u vooral  moet op letten is de prijs. Mortadella di Bologna  80gr à 1.19 euro (14.87€/kg), andere mortadella mortadella carre (waarover geen informatie is, geproduceerd voor  Gb en,zoals u op het etiket kan zien, waarvan met niet weet door wie en waar de worst werd gemaakt) kost maar liefst  €2.09 per 120gr (17.41€/kg).

00:18 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.