01-01-09

MOSSELEN MET GORGONZOLA

MOSSELEN MET GORGONZOLA

Ingrediënten: mosselen, gorgonzola, zout, peper, olio extravergine, broodkruim,peterselie

Maak de mosselen proper

Doe in een hoge kookpot een paar eetlepels olijfolie en een teentje  look en warm op.
Doe de mosselen erbij en laat bakken op een hevig vuurtje tot ze allemaal open  zijn.
Haal de mosselen uit hun schelp en bewaar ze in de diep bord

Bewaar ook de helft van de schelpen en het kookvocht (filter het eerst)

Werkwijze

 

Mosselen met Gongonzola

·         Doe in een hoge kookpot een paar eetlepels olijfolie en een teentje look (in 2 gesneden) en warm op.
Doe de mosselen erbij en laat bakken op een hevig vuurtje tot ze allemaal open zijn.
Haal de mosselen uit hun schelp en bewaar ze in de diep bord.

·         Bewaar ook de helft van de schelpen en het kookvocht (filter het eerst).

 

·         Neem een handvol fijn versnipperde peterselie, minstens een tiental mosselen, een lepel gorgonzola, een beetje broodkruim, een snuifje zout en peper en olio extravergine (zoveel als nodig) en mix alles.

·         Neem een aantal schelpen en leg die in een ovenschaal, vul ze met de mix, leg er een mossel op en bedek met wat broodkruim. Zet de ovenschaal  in de oven op 200°C gedurende 10 minuten

 

WIJN: BARBERA D'ASTI D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

15:54 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.