08-12-08

WIJN UIT ITALIE: GRIGNOLINO

 

GRIGNOLINO

 

 

 

 

 

ALGEMENE INFO:

DRUIVENSOORT:   Grignolino 100 %

PRODUCTIEGEBIED:   35 gemeenten in de  provincie van Asti

MAXIMUM OPBRENGST:   52 hl/hectare 

SERVEERTEMPERATUUR EN SERVEERTIPS  15°C

Insalata all’italiana, kipgerechten,   kalfsvlees, pasta met groenten, soep,   lamsvlees 

KENMERKEN VAN DE WIJN TER DEGUSTATIE:

PRODUCENT:   CANTINA PORTACOMARO

PLAATS:  PORTACOMARO

JAAR:  2007

ALCOHOLGEHALTE:  12.5

KLEUR:   zacht robijnrood , helder 

NEUS:  delicate geur met fruitige toetsen van   kleine bosvruchten (bosbes) vaak ook   samengaand met de kruidigheid van witte   peper

SMAAK:  sober maar geraffineerd, droog door de   aanwezigheid van tannine en met een licht   bittere afdronk

15:11 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.