05-12-08

WORTELEN IN MARINADE MET WITTE WIJNAZIJN

WORTELEN IN MARINADE MET WITTE WIJNAZIJN

 

 

 

 

DSCN2769

 

 

 

 

Benodigdheden

100 gr wortelen

Oregano

“Peperoncino”

Look

Olio extravergine

100ml witte wijnazijn

 

 

 

 

 

  • Kook of stoom de worteltjes gaar nadat ze werden schoongemaakt (in gezouten water)
  • Giet af en snij op schijfjes van max ½ cm
  • Laat in een pan op een laag vuurtje een gepeld en in de helft gesneden teentje look en een mespuntje “peperoncino”sudderen
  • Na enkele minuten de wortelen bijvoegen en enkele minuten roerbakken
  • Verwijder de look en voeg oregano en azijn toe
  • Wanneer de azijn verdampt is, is de bereiding klaar
  • Gemarineerde wortelen worden gegeten als koud voorgerechtje

WIJN: BARBERA DEL MONFERRATO D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

15:00 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.