03-12-08

WIJN UIT ITALIE

fiano d'avellino

FIANO DI AVELLINO

 

 

 ALGEMENE INFO:

DRUIVENSOORT:   Fiano (100%)

PRODUCTIEGEBIED:   in volgende dorpen in de provincie van  Avellino:   Atripalda, Avellino, Cesinali, Aiello del Sabato, Santo   Stefano del Sole, Sorbo Serpico, Salza Irpina, Parolise, San Potito Ultra, Candida, Manocalzati,   Pratola Serra, Montefredane, Grottolella, Capriglia   Irpina, Sant'Angelo a Scala, Summonte, Mercogliano,   Forino, Contrada, Lapio, Monteforte Irpino,   Ospedaletto d'Alpinolo, San Michele di Serino, Santa   Lucia di Serino e Montefalcione

MAXIMUM OPBRENGST: 65 HL/Hec

SERVEERTEMPERATUUR EN SERVEERTIPS: 

  ideale temperatuur bij serveren: 12-14°C

  lekker bij : schaaldieren, scampi, inktvis,   voorgerechten met vis, vis in de oven, jonge kazen

 

 

 

KENMERKEN VAN DE WIJN TER DEGUSTATIE:

PRODUCENT:   MONTESOLE COLLI IRPINI

PLAATS:  MONTEFUSCO (AVELLINO)

JAAR:  2007

ALCOHOLGEHALTE:  12.5

KLEUR:   strogeel

NEUS:  intens, aanhoudend, fruitig, geur van geroosterde   hazelnoten

SMAAK:   droog, warm, vrij soepel, , evenwichtig , met veel  stevigheid, met aangename smaak van geroosterde   hazelnoten

www.wijnuititalie.be

16:57 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.