26-11-08

LATTUGA ROMANA gevuld met ricotta en garnalen

LATTUGA ROMANA gevuld met ricotta en garnalen

lattuga_romana

Ingrediënten: een krop lattuga romana, enkele eetlepels ricotta, enkele eetlepels garnalen , geraspte schil van ½ citroen, peterselie, een teentje look, 4 ansjovisfiletjes, olio extravergine,zout

 

 Breng water aan de kook

Maar de lattuga proper en laat een 10-tal bladen een minuutje koken

Haal de bladen uit het water en leg ze open

Rasp de schil van de citroen en versnij nog verder met een mes

Meng de ricotta met de fijnversnipperde peterselie

Vul 3 a 4 bladen lattuga met de ricotta en enkele garnalen

Rol de bladen op en wikkel er nog andere bladen rond 

Neem een pan en laat enkele lepels olie extravergine opwarmen, doe er een in de helft gesneden teentje look in en voeg ook de  ansjovis filets toe die zullen wegsmelten op een middelmatig  vuurtje

Wanneer de ansjovis helemaal losgebakken zijn, de rolletjes toevoegen en opwarmen gedurende enkele minuten samen met enkele garnalen

Die op met het bakvocht en de garnalen

WIJN: CAMPANIA FALANGHINA I.G.T. (zie: www.wijnuititalie.be )

18:11 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.