19-11-08

TORTA ALLE MANDORLE

TORTA ALLE MANDORLE

 

Voor het deeg: ½ citroen(schil + een scheutje sap), 4 eieren, 100gr gepelde amandelen, 100gr suiker, 50gr vanillesuiker, 50gr bloem, 1 theelepel bakpoeder

 

Overige ingrediënten:  2 kl citroensap, 150gr bloemsuiker, 2 eetlepels amandellikeur, 50gr gepelde amandelen, boter om in te vetten

 

Hak de amandelen met een mes zo fijn mogelijk

 

Doe de 4 eierdooiers, de suiker, de vanillesuiker in een kom

Klop (met de garde) luchtig en schuimig

 

De gehakte amandelen, de bloem en het bakpoeder erdoor scheppen.

Voeg ook het citroensap toe.

 

De eiwitten kloppen met een scheutje citroensap.

In 2-3 keer bij het deeg doen en er luchtig door scheppen

 

De oven voorverwarmen op 175°C

 

Een ronde bakvorm invetten en met wat bloem bestuiven.

Het deeg erin doen

Ongeveer 40min in de oven zetten

Laten afkoelen

 

Voor het glazuur de bloemsuiker glad roeren met het citroensap.

Naar keuze de amandellikeur toevoegen.

Het glazuur met een breed mes gelijkmatig op de afgekoelde taart aanbrengen

50gr gepelde amandelen grof hakken

De amandelen over de taart strooien

WIJN: SANNIO FALANGHINA (zie: www.wijnuititalie.be )

11:30 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Leuke site! Proficiat met je mooie site! Hier kan ik heel wat ideeën opdoen!

Groeten, Ronny
Website: http://www.buonissimo-kokaanhuis.be/

Gepost door: Ronny | 20-11-08

De commentaren zijn gesloten.