16-11-08

SALTIMBOCCA DI SORRENTO

SALTIMBOCCA DI SORRENTO

 

SALAME NAPOLI

Benodigdheden

1 zeer dun sneetje rundsvlees of ook kalfsvlees, 1 sneetje salame uit Napels (salami met peper), 1 snede mozzarella di bufala (mozzarella van buffel), eén soeplepeltje rode wijn, een soeplepel kaas Grana padano of parmigano reggiano -Krielaardappeltjes

 

Ingrediënten voor de saus: Olio extra vergine, een vleugje boter, zout, peper, 6 soeplepels tomatenpulp, een theelepeltje oregano

 

 

Werkwijze

  • Warm enkele eetlepels olie en de boter op in een pan op een middelmatig vuurtje, bak het vlees en neem het uit de pan.
  • Laat het bakvocht in de pan en voeg de tomatenpulp, zout, peper en oregano toe en laat eventjes pruttelen totdat de saus wat geconcentreerd lijkt.

 

Andere ingrediënten: een soeplepeltje rode wijn en een lepel geraspte grana padano

 

·                     Neem een klein ovenschaaltje en doe er de wijn en wat boter in leg er eerst het gebakken vlees op en daarop een sneetje (in stukken getrokken) salami, een sneetje (in stukjes) mozzarella en daarover het tomatensausje. Bestrooi uiteindelijk met grana padano.

·                     Zet +/- 10 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.

 

Opmerking

·                     Te serveren met geschilde en in rondjes gesneden gekookte krielaardappeltjes

WIJN: RABOSO I.G.T. PIAVE (zie: www.wijnuititalie.be )

17:28 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.