13-11-08

RISOTTO ALLA PESCATORA

RISOTTO ALLA PESCATORA

Ingredienten(X6): 200gr rijst, olio extra vergine, zout, peper, look, visbouillon, 100gr calamari, 100gr inktvisjes, 500gr mosselen, 150gr garnalen, peterselie

 

Neem een kookpot en doe er wat olie in en de mosselen, dek af en zet zolang op het vuur totdat de mosselen open gaan

 

In een pan warm je enkele eetlepels olie op en doe er een teentje look bij

Voeg de calamari en de inktvisjes toe (in kleine stukjes gesneden)

Voeg enkele pollepels visbouillon toe

Na enkele minuutjes ook de garnalen en de zeevruchten toevoegen

 

 

Neem een andere pan, doe er olie in en een teentje look en laat zo de olie op smaak komen. 

Neem de look er uit na enkele minuten

Voeg de rijst toe, laat bakken en voeg een pollepel bouillon toe

Laat zo de rijst garen met voldoende bouillon

Bij het einde van de kooktijd van de rijst, voeg je er de inhoud van de andere pan aan toe

Op het einde voeg je peterselie en peper toe

Laat enkele minuten rusten vooraleer op te dienen

WIJN: PROSECCO WITTE WIJN (zie: www.wijnuititalie.be)

15:32 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.