11-11-08

CHOCOLADETAART MET IJS

CHOCOLADETAART MET IJS

torta cioccolato con gelato

Ingrediënten: 300 gr zwarte chocolade, 2 eetlepels melk, 100gr suiker, 1 eetlepel bloem, 200gr keukenroom, 5 eieren, zout

 

Klop de eiwitten tot sneeuw

Laat in een pannetje au bain marie de chocolade in de melk smelten (meng voortdurend)

Giet in een kom en voeg de suiker toe, meng goed

Doe er ook de bloem bij en meng goed

Vervolgens de keukenroom erdoor roeren

Tot slot één voor één de eierdooiers toevoegen en goed mengen

Schep de opgeklopte eiwitten voorzichtig door het chocoladedeeg

Doe alles in een beboterde taartvorm

Op 180 °C gedurende 40 minuten (controleer met een prikkertje de baktijd en

verleg die eventueel nog even)

Wanneer de taart is afgekoeld, bestrooien met bloemsuiker

Dien de taart op met een bolletje ijs met aardbeismaak

 

WIJN: SPUMANTE PROSECCO INTROVIGNE (zie: www.wijnuititalie.be )

14:43 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.