06-11-08

TORTA SABBIOSA (DESSERT)

TORTA SABBIOSA 

mandorle nocciole

 

Benodigdheden

100 gr bloem

100 gr aardappelzetmeel

200 gr suiker

200 gr boter

2 eieren

½ zakje gist (4 à 5 gr) – geen verse gist

Een snuifje zout

Geraspte schil van 1 citroen

20 gr amandelen of hazelnoten of 10 gr amandelen en 10 gr hazelnoten

 

 

Werkwijze

  • Snij de amandelen fijn.
  • In een eerste kom: meng de bloem, het zetmeel, de gist, de amandelen en een snuifje zout samen.
  • In een andere kom: meng met een houten lepel de zachte boter met de suiker totdat een homogeen en crèmig mengsel wordt bekomen.
  • Voeg 2 eierdooiers toe en meng.

 

  • Voeg de inhoud van kom 1 toe aan de inhoud van kom 2 een voeg tevens de geraspte schil van de citroen toe. Meng alles goed met een spatel.

 

  • Apart: klop (met een mixer) de eiwitten (met een snuifje zout) op en meng dit schuim zachtjes (beetje bij beetje) door het deeg. Dit is zwaar werk. Hoe mengen? Met een spatel een volledige draai langs de rand van de kom maken en bij de volgende draai door het midden gaan. Dan terug een volledige draai langs de rand van de kom maken en bij de volgende draai door het midden gaan. En zo verder.

 

  • Doe alles in een beboterde taartvorm.

Laat in de oven op 180°C bakken gedurende 30 à 33 minuten.

WIJN: GOCCIA D'ORO (zie: www.wijnuititalie.be )

13:48 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.