25-10-08

POLPETTE DI PANE(BROOD)

POLPETTE DI PANE

 

 

Polpette_di_pane

 

 

 

Ingrediënten: broodkruim van 5 oude sneetjes brood (+/-3 dagen oud), 1 e.l. pecorinokaas, melk zoveel als nodig., 1 ei, zout, teentje look, olio extravergine, peterselie(een trsje fijn versnipperd), bloem – tomaat ,sjalot,(fijn versnipperd) en olie

 

Zet het broodkruim enkele minuutjes in de week in de melk

Knijp goed het brood uit

Meng het geweekte broodkruim met de peterselie, pecorinokaas, ei, zout, look

(die we zullen verwijderen vóór het vormen van de balletjes) en we maken redelijk grote polpette

Verwarm op een middelmatig vuurtje de olie in een pan

Laat de polpette goudbruin bakken

 

Dien de balletjes op met een slaatje erbij)

(Eventueel: ondertussen bereid je een tomatensaus (warm enkele eetlepels olie op en laat de versnipperde snalot fruiten, voeg de tomaat toe – laat enkele minuutjes sudderen) -voeg de tomatensaus toe aan de gebakken polpette

WIJN: PLUCH MASSANO (zie: www.wijnuititalie.be )

15:31 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.