25-08-08

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

SPAGHETTI ALLA PUTTANESCA

spaghetti puttanesca

 

 

 

Ingrediënten: 50gr spaghetti, peper en zout, 6à8 zwarte olijven, look, gedroogde chilipeper, 1 ansjovisfilet, 10à15 kappertjes, 5à6 eetlepels tomatensaus

 

Eventueel: ontpit de olijven

Snijd de olijven fijn

Verwarm olio extra vergine in een pan en bak er de look en chilipeper in

Verwijder de knoflook zodra hij begint te kleuren

Voeg de ansjovis toe en laat deze al roerend oplossen in de olie

Voeg de olijven en de kappertjes toe

Voeg de tomatensaus (in de zomer eventueel verse tomaten) zout en peper toe

Laat de saus 5à10 minuten sudderen

 

Kook de pasta gaar

Giet de pasta af en doe hem over in de pan(met saus)

 

WIJN: BONARDA D.O.C. VIVACE (zie: www.wijnuititalie.be )

11:15 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.