15-08-08

BACI DI DAMA (DESSERT UIT PIEMONTE)

baci dama

 

BACI DI DAMA

Ingrediënten: 50gr hazelnoten(poeder), 50gr suiker, 50 boter, 65gr bloem, zwarte chocolade

 

Meng 50gr hazelnotenpoeder en de suiker, voeg de malse boter toe en uiteindelijk ook de bloem

Vorm schijfjes van zo’n 3 centimeter diameter

Leg de schijfjes op een bakplaat dat je met bakpapier hebt bekleed

Zet ongeveer 18’ in een voorverwarmde oven van 160 °C

Haal uit de oven en laat afkoelen (niet aanraken want ze zijn nog zeer mals)

 

Laat au bain marie de chocolade smelten

Wanneer de koekjesschijven voldoende zijn afgekoeld een beetje chocolade tussen 2 schijfjes doen en ze tegen elkaar drukken

Laat de baci di dama zo verder afkoelen totdat de chocolade weer hard is geworden (zoals vele dessertjes zijn deze koekjes lekkerder de dag nadien)

 

WIJN. GOCCIA D'ORO (zie: www.wijnuititalie.be )

16:46 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.