10-07-08

MIMOSATAART

MIMOSATAART

 

torta_mimosa

 

 

 

 

Ingrediënten voor de cake(biscuit): 4 eieren, 150gr bloem, 150gr suiker, vanilline, zout

Klop de eieren met de suiker en een snuifje zout op totdat het een luchtig mengsel wordt  (minstens zo’n 10 minuten)

Controleer door het mengsel in een straaltje te laten vallen.Wanneer het afgetekend tegen de rest van het mengsel blijft is het klaar.

Voeg de bloem (vermengd met de vanilline) toe (door een zeef)

Meng met een houten lepel met bewegingen van onder naar boven

Neem een taartvorm van 26 cm diameter, vet hem in en bestrooi met bloem.Doe er het deeg in en zet in de oven op 180° gedurende 30’   

Ingrediënten voor het bereiden van de taart: een blik ananas, bloemsuiker, 400 gr opgeklopte room, rum 

Laat de taartvorm afkoelen

Reduceer de cake door een vorm met 24 cm diameter te gebruiken (zo blijft een rand over die je op blokjes snijdt) 

Snij de cake in twee schijven 

Doordrenk de onderste cakeschijf met rum/water (1 op 1)

Meng 150 gr room met de ananas op blokjes en met enkele eetlepels bloemsuiker en smeer hiermee de met rum doordrenkte cakeschijf in

Leg er de andere schijf op

Smeer de rest van de room over de taart (ook de zijkanten)

Druk de blokjes cake lichtjes in de room totdat ze blijven plakken

Bestrooi met bloemsuiker

 Zet in de koelkast

WIJN: GOCCIA D'ORO INTROVIGNE (zie: www.wijnuititalie.be )

11:29 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.