07-07-08

PARMIGIANO-GRANA PADANO: VERGELIJKING DELHAIZE-MAKRO..

PARMIGIANO REGGIANO EN  GRANA PADANO

parmigiano

 

 

Zoals blijkt uit de tabel en de grafiek zijn de prijzen van parmigiano reggiano en grana padano in Italië al enkele jaren  dalende. grafico parmigiano

 

voedingsbeurs:

MILANO
Op datum van:30-mag-08
 minmax
9 maand5,9006,300
12 - 15 maand6,4006,850
   

Toch is in België vanaf  januari 2007 de prijs van de pamigiano (maar ook van de grana padano die steeds enkele euro minder kost) enorm gestegen.  Van € 13/kg is die op 18 maand tijd naar € 19/kg gestegen.  En wat zeggen Delhaize, Carrefour en Colruyt daarover? Schuld van de hoge brandstofprijzen?  Helemaal niet, anders zou de prijs van de pamigiano of grana in Sicilië dezelfde moeten zijn als in België omdat de afstand naar Sicilië dezelfde is als naar België.  Ook daar had de prijs dan moeten stijgen.

En nu? Hoe zich wapenen tegen deze veel te hoge prijzen?  Ga op zoek naar een winkel met Italiaanse voedingswaren (bijvoorbeeld: www.italiaautentica.be) of stap naar de Makro waar je steeds een stuk van 1 kg grana padano kan kopen voor minder dan € 10/kg.

Tot slot een beschouwing over grana padano en parmigiano reggiano die worden verkocht bij Lidl en Aldi: die zijn even lekker als diegene die worden verkocht bij Delhaize en GB.  Beide producten zijn D.O.P-producten (zie het artikel op de blog) en ondergaan dezelfde strenge controles.  Wanneer je dus deze producten vindt in de hard discount tegen een betere prijs koop ze dan zeker!

 

 

22:03 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.