29-06-08

GEGRILDE AUBERGINES, COURGETTE

GEGRILDE AUBERGINES, COURGETTES, PEPERS, TOMATEN, EN UIEN

  melanzane grigliate
    
Benodigdheden
Olio extravergineLookZout (weinig)Eventueel pikante pepertje en/of oreganoVinaigrette:Olio extravergineEnkele kappertjes en/of olijvenZoutBalsamicoazijnOregano
   Werkwijze:   Elk van deze groenten wordt verschillend gegrild. 

Aubergines kunnen gegrild worden samen met andere groenten zoals courgettes, pepers, tomaten en uien. Elk van deze groenten wordt verschillend gegrild. Er wordt geen vetstof in de grilpan gedaan. 

Aubergines verliezen veel vocht tijdens het grillen. Ze moeten op ronde schijven worden gesneden van zo’n ½ cm. 

Courgettes  worden in de lengte op dunne schijven gesneden. Ze worden kort gegrild zodat ze krokant blijven. 

Pepers snijden we op stukken van zo’n 2cm in de lengte. Ze moeten gegrild worden langs de kant van de schil. 

Voor de tomaten neem je de onrijpe stukken. Je snijdt ze in de helft en grilt ze langs de kant van de schil. Je kan ze bereiden met een mix van peterselie, look en kappertjes. Je kan de tomaten ook klaarmaken in een tefalpan. 

Om uien te grillen neem je best de rode, zoete soort uit Tropea. Je snijdt ze doormidden of op dikke schijven en je draait ze regelmatig om bij het grillen. 

Opmerking:

 
  • Zout doe je pas op de groenten na het grillen.
 

08:37 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

recept

Gepost door: e | 25-09-11

De commentaren zijn gesloten.