23-06-08

ABBACCHIO (VARKENSFILET)

ABBACCHIO

abbacchio

 Ingrediënten:250gr varkensfilet, 1/3 look zeer fijn versnipperd, 1 ansjovisfilet, rozemarijn zeer fijn versnipperd, 1 el wittewijn-azijn, 5à6 eetlepels olie, een teentje look in zijn geheel, vleesbouillon   

Bebloem het varkensvlees dat je op stukjes hebt gesneden en laat bruinbakken in een pan met de olie en het teentje look dat je in de helft doorsneed.  Middelmatig vuurtje 

Draai terug op een laag vuurtje en verwijder de look. 

Voeg enkele lepels vleesbouillon toe. 

Bereid ondertussen de saus met : 1/3 van het het teentje look (fijn versnipperd) en ook de versneden ansjovisfilet en rozemarijn, 1 el wittewijn azijn 

Wanneer het vlees klaar is de saus eraan toevoegen en verder laten inkoken

WIJN: BONARDA D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

10:52 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.