28-05-08

AUBERGINEBALLETJES


AUBERGINEBALLETJES

AUBERGINE

Ingredienten: 4  aubergine, paneermeel, 3 ei, 1 teentje look, peterselie, olie ex.verg., 3 eetlepels geraspte grana padano, zout en peper

  Snij de aubergines in blokjes (de schil mag eraan blijven). 

Kook ze gaar in gezouten water en giet af. 

Laat zeer goed uitlekken en afkoelen en pers ze met de handen om zoveel mogelijk

water te verwijderen.

Doe de aubergineblokjes samen met eieren , de (fijn gesneden) peterselie, de geraspte kaas, zout en peper in een mengkom. 

Voeg ook het gepelde teentje look toe in zijn geheel (je verwijdert het achteraf – het geeft enkel smaak)

Meng zeer goed en voeg paneermeel toe tot je een massa bekomt waarmee je balletjes kan vormen (maak de handen nat om de balletjes te draaien).

DSCN5084 

Laat ze enkele minuten frituren in een pan( met olio extra vergine)

 

 

 

WIJN: BONARDA VIVACE D.O.C. (zie: www.wijnuititalie.be )

23:07 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

Buonissimo ! Lekkere authentieke recepten uit één van mijn lievelingslanden en naar de wijnen te oordelen zelfs uit mijn lievelingsstreek Langhe (Piemonte).

Gepost door: food fan | 29-05-08

De commentaren zijn gesloten.