25-05-08

KABELJAUWFILET OP DE WIJZE VAN TREVISO

radicchio treviso

 

 

 

KABELJAUWFILET OP DE WIJZE VAN TREVISO

Ingrediënten:kabeljauwfilet, pancetta zoveel als nodig om het stukje kabeljauw in te wikkelen, 1 sjalot, 1 stukje selder, peterselie, olio extravergine, 1 eetlepel appelazijn, zout en peper, enkele blaadjes “trevisana”(dit is een Italiaanse groente uit de regio Veneto- Treviso- die een bittere smaak heeft. Men kan in ieder geval de trevisana vervangen door witloof)    Neem een ovenschaal en leg er de sneetjes pancetta in naast elkaar(lichtjes overlappend)

Leg er stukje kabeljauwfilet op en wikkel de pancetta rond en steek er een prikketje in

Zet zo’n in de oven op 200°C  +/-10 min(zonder boter of olie, de pancetta is voldoende vet opdat de vis niet te droog wordt 

Ondertussen: 

a)      warm op een laag vuur in een pan enkele eetlepels olie op. Doe de fijn versneden sjalot en selder erbij en laat zachtjes enekele minuutjes garen. Doe er dan de azijn bij, zout, peper en een beetje versnipperde peterselie

b)     was de trevisana(of witloof) en maak droog. Neem enkele blaadjes en doe er wat olie (zout en peper) over. Leg in een anti-aanbakpan en laat ze wat goudbruin bakken langs beide kanten.radicchio tondo
 

 

 

Als alle ingrediënten klaar zijn leg je ze als volgt op het bord:

Maak een bedje met sjalot/selder, leg er de vis op en als laatste de blaadjes trevisana(of witloof)


 

 

 

 

WIJN: PROSECCO VINO FRIZZANTE (zie: www.wijnuititalie.be )

08:48 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.