19-05-08

AUBERGINE A BECCAFICO

Melanzane tondetn_

 

 

 

AUBERGINES ‘A BECCAFICO’

 Ingrediënten : ½ aubergine(in de lengte doorgesneden op schijven, behoud de schil)- een kleine sjalot (versnipperd), een mespuntje lookpoeder,1 lepel broodkruim, een lepeltje rozijntjes, 1/2 koffielepel versnipperde peterselie, enkele geplette pijnappelpitten, 1 lepeltje geraspte pecorinokaas, zout en peper,2 blaadjes laurier en enkele druppeltjes citroensap   

In een pan de olie opwarmen, de sjalot, de look, peterselie, broodkruim, rozijntjes, pijnappelpitten, pecorinokaas, zout en peper toevoegen en alles wat goudbruin laten bakken

Dompel de aubergineschijven even in kokend water tot ze wat zachter worden

Doe op elke aubergineschijf een beetje bereidde vulling

Rol op en steek er een prikkertje door

Schik de auberginerolletjes in een ovenschaal waarbij je tussen elk rolletje een blaadje laurier steekt en het geheel besprenkeld met enkele druppels citroensap

Zet zo’n 20 tot 25 minuten in de oven op een matig vuurtje (150°C)

WIJN: GRIGNOLINO D'ASTI D.O.C. (zie www.wijnuititalie.be

 

13:36 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.