17-05-08
RISOTTO AL BARBARESCO

RISOTTO AL BARBARESCO
Ingrediënten: 40g rijst(superfino, zie afbeelding), 1 l vleesbouillon, 3dl Barbarescowijn, 1 kleine ui, geraspte grana padano, boter, zout
Warm minstens 1l vleesbouillon op
Versnijd de ui zeer fijn
Neem een pan en doe er een eetlepel olie en warm op
Fruit de uisnippers op een zacht vuurtje totdat ze zacht en glazig zijn geworden
Voeg de rijst toe
Laat de rijst 1 minuut op smaak komen en meng met een lepel
Voeg geleidelijk de wijn toe en laat verdampen
Voeg kleine hoeveelheden bouillon toe en laat telkens verdampen
Voeg zout toe
Wanneer de rijst klaar is voeg je nog een nootje boter toe en wat geraspte grana padano
Meng alles goed en dien zeer warm op
WIJN: BARBARESCO D.O.C.G. (zie: www.wijnuititalie.be )
13:51 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) | Facebook |
De commentaren zijn gesloten.