17-05-08

RISOTTO AL BARBARESCO

barbaresco govone

 

 

RISOTTO AL BARBARESCO

Ingrediënten: 40g rijst(superfino, zie afbeelding), 1 l vleesbouillon, 3dl Barbarescowijn, 1 kleine ui, geraspte grana padano, boter, zout  

Warm minstens 1l vleesbouillon op
  

Versnijd de ui zeer fijn

Neem een pan en doe er een eetlepel olie en warm op

Fruit de uisnippers op een zacht vuurtje totdat ze zacht en glazig zijn geworden 

Voeg de rijst toe

Laat de rijst  1 minuut op smaak komen en meng met een lepel  

Voeg geleidelijk de wijn toe en laat verdampen 

Voeg kleine hoeveelheden bouillon toe en laat telkens verdampen

Voeg zout toe 

Wanneer de rijst klaar is voeg je nog een nootje boter toe en wat geraspte grana padano

Meng alles goed en dien zeer warm op

 

WIJN: BARBARESCO D.O.C.G. (zie: www.wijnuititalie.be )

13:51 Gepost door tarlo in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.